Därför är det viktigt med korrekta anställningsavtal

Att ha ett tydligt anställningsavtal är en trygghet för alla parter. För att inga missförstånd eller konflikter ska blossa upp är det viktigt med ett tydligt skrivet avtal. Ett anställningsavtal ska skrivas på inom en månad från jobbstarten.

Om du nyligen har startat ett it-företag och nu ska anställa personal är det viktigt att ha bra anställningsavtal. Du kan ladda ner gratis mall för anställningsavtal hos Aditro som innehåller allt du behöver för ett giltigt avtal. Du slipper lägga tid på att utforma ett eget avtal. Ett anställningsavtal är en typ av juridiskt dokument som visar på en anställning och vad som den anställde och arbetsgivaren har kommit överens om. Anställningsavtalet är en trygghet för båda parterna.

“Det ska du göra senast en månad efter att den anställda har börjat arbeta.” Läs mer här

Med korrekta avtal minskar risken för missförstånd

Happy,Millennial,Asian,Applicant,Getting,Hired,Shaking,Hand,Of,Hr,Det finns vissa delar som bör finnas med i ett anställningsavtal som exempelvis kollektivavtal. Det bör även finnas med vilken anställningsform det handlar om vad som gäller kring semester, försäkringar, sekretessavtal, uppsägningstid och mycket mer. Om du använder ett bra anställningsavtal minskar du risken för att det ska uppstå konflikter eller att något ska kunna missuppfattas. Ett anställningsavtal är en form av anställningsbevis som kan användas om en anställd exempelvis ska ansökan om lån. Ett anställningsavtal ska skrivas på inom en månad från det att den anställda börjar jobba. Ju tydligare ett avtal desto bättre är det. Ett anställningsavtal kan vara muntligt men vissa delar behöver finnas på papper.