Så skyddar du företaget från olaga intrång

Tyvärr har allt fler företag drabbats av inbrott under åren som gått. Detta kan ske lite när som helst på dygnet och under veckan. Därför gäller det att du alltid använder utrustning och säkerhetssystem för att mota tjuven redan i tidigt stadium.

Det finns mycket du kan göra för att förhindra inbrott i dina kontorslokaler. Ett passerkontroll med telefon är ett alternativ, men det smartaste är ändå att det kompletteras och byggs ihop med larm, övervakningskameror och annan teknik, både utanför och inne på kontoret. Även om kameror har varit en het debatt på många håll så hjälper dem oftast på det stora hela. Passerkontroll är dock ett bra första steg eftersom du redan tidigt kan kontrollera vilka som kommer in i byggnaden och vilka som lämnar den.

Mänsklig hjälp ett bra komplement

vaktUtöver all teknik som går att installera idag är det bra att även förlita sig på den mänskliga handen och hjärnan. Väktare och larm kopplat till en väktarcentral är oerhört bra för att försäkra sig om att en utryckning sker i samma stund som larmet går. Att anställa en väktare i receptionen om ditt företag ligger i en större byggnad kan också vara att rekommendera. Personen kan redan vid entrén då kontrollera vem eller vilka som träder in och ut ur byggnaden och om något verkar skumt. Det känns även tryggt för kunder och andra besökare att se en väktare på plats. Ibland sker konflikter inne i receptionen av olika anledningar och en väktare hjälper till att hålla koll på stämningen och ordningen nere vid entrén. Väktare är även bra att ha på allmänna platser, skolor och myndigheter med mera.

Dagens smarta säkerhetssystem

Idag är hopkopplade och interagerade säkerhetssystem den vanligaste och mest köpta varianten. Dels är det ett bättre och säkrare alternativ eftersom personer måste ta sig igenom flera ”hinder” för att komma till det de är ute efter. Dels är det smartare eftersom de olika systemen samarbetar och underlättar för varandra om ett inbrott trots allt skulle ske. Numera kan du skaffa säkerhetssystem speciellt framtagna för företag i olika storlekar. Du kan även interagera och bygga ut dina befintliga system och köpa till andra saker och anordningar för att uppdatera och uppgradera. Sectragon är ett företag som erbjuder skräddarsydda lösningar för företag.