Välj bästa skrivaren – hemma och på kontoret

Innan det är dags att välja skrivare finns det några viktiga saker att tänka på. Först och främst har det betydelse var du kommer att använda den. Det är skillnad på en skrivare som ska användas på ett kontor eller i hemmet.

När du ska välja skrivare bör du också kolla hur enkelt det är att få tag på bläckpatroner som passar till den. Hos AllOffice hittar du bläckpatroner till skrivare som fungerar till många modeller. Att kunna beställa bläckpatroner och få dem levererade hem eller till kontoret gör att du slipper lägga tid på att springa runt och leta i fysiska butiker.

Ha skrivare hemma

Oavsett om du hör till de som har sin arbetsplats i bostaden eller inte finns det flera tillfällen då en skrivare kan behövas. Eftersom en skrivare i hemmet troligen inte kommer att användas lika ofta som den på kontoret går det därför att ha en enklare modell. En bläckstråleskrivare brukar vara billigast i inköp men tänk på att bläckpatronen behöver bytas eller fyllas på då och då. Kolla därför upp vad bläckpatroner kostar och ta med det i prisberäkningen när du ska välja mellan en bläckskrivare eller en laserskrivare till hemmet. Tänk på att välja en färgskrivare om du vill kunna skriva ut fotografier i färg.

Skrivare på kontoret

Behovet av skrivare på ett kontor skiljer sig åt på flera sätt från hemmets. Först och främst är det ofta flera personer som använder samma skrivare. Det gör att utskrifterna helst ska gå så fort som möjligt. Dessutom brukar mängden utskrifter vara mycket större på ett kontor. Kostnaden per utskrift bör därför vara så låg som möjligt. Ett populärt val på många kontor är en laserskrivare som även går att kopiera och skanna med. I en kontorsmiljö brukar det finnas plats för en större skrivare än vad det gör i ett hem. Tänk dock på att placera den på ett ställe som är åtskilt från arbetsplatserna. Ljudet från skrivaren och personer som går fram och tillbaka för att skriva ut kan nämligen störa en hel del för de som jobbar i närheten.